Rødhusgaarden har indtil nu budt på en perlerække af de bedste sopraner og tenorer her i Norden. Men denne gang skal det være anderledes, for de klassiske komponister har sandelig også betænkt de mørke stemmer og disses varme, kraft og klangrigdom.


Mezzosopran Stina Schmidt og basbaryton Simon Duus er to af den unge generations mest succesrige navne inden for deres fag, og de vil sammen med pianist Jacob Beck, byde på et program der spænder fra smægtende længsel og stor alvor til sprudlende, veloplagt og humoristisk opera og operette.


Vi skal blandt andet høre duetter af Johannes Brahms, der om nogen elskede at udforske alle de mørke farver i musikken. Der fra et kvantespring til Bizets erotiske Carmen – verdens mest spillede opera med en utraditionel heltinde, der både kan ryge, drikke, knalde lussinger og lægge mænd ned på stribe. Der vil være adskillige duetter af Rossini, som henrykker med virtuos stemmeakrobatik og humoristisk galskab. Og så vender vi snuden hjemad mod Danmark med to af de allermest elskede danske sceneværker, nemlig nationaloperaen Maskerade af Carl Nielsen og Emil Reesens pragtoperette Farinelli, som de to sangere sidste sommer fremførte i Tivolis Koncertsal til anmeldernes udelte begejstring.


Der bliver vellyd, der bliver spas – og der bliver smæk for skillingen!


Koncert klokken 20.00 - dørene åbnes klokken 19.00.


I pausen bydes der på et glas sprudlende Crémant D’Alsace Calixte og kransekage.


Billetpris, alt inklusiv:   kr. 350,-
(Unummererede pladser)

Jacob Beck
Pianist

Uddannet på musikkonservatorier i Odense, Århus, Hannover samt New York. Debuterede i 2002 fra solistklassen.

Har optrådt som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland.

I de senere år har han navnlig fokuseret på samarbejdet med sangere inden for både opera og lied. Tilknytning til Opera-Akademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Aktiv foredragsholder om musik- og kulturhistoriske emner, konferencier til koncerter samt erfaring som teaterinstruktør.

Forårskoncerten

- lørdag den 26. april 2014  

Bestilling af billetter kan kun ske via mail:


mail@roedhusgaarden.dk


Bestillingen skal indeholde navn, adresse samt telefonnummer.

Operaen · Galleri Rødhusgaarden · Kystvejen 91 · Rødhus · 9490 Pandrup

Tlf. 98 24 94 50  ·  mail@roedhusgaarden.dk

Stina Schmidt
Mezzosopran

Uddannet fra Opera Akademiet ved Det Kongelige Teater i 2011 samt Det Jyske Musikkonservatorium. 


Med sin store glødende mezzosopran er hun en ny spændende sanger på landets operascener. 


Hun debuterede på Det Kongelige Teater som Flora i La Traviata og har i sin studietid sunget mange roller, Nerone i L’Incoronazione di Poppea, Mère Marie i Dialogues des Carmélites, Octavian i Rosenkavaleren, Locaste i Oedipus Rex.
I sommeren 2012 Cherubino i Figaros Bryllup, Ofelia - Beach Edition, 3. dame og 3. dreng i Den Ny Operas opsætning af Tryllefløjten. I 2012/2013 medvirkede hun i Det Kongelige Teaters Carmen på turné, i Reesens Farinelli med Tivoli Symfoniorkester.


Samarbejder med baryton Simon Duus om at skabe spændende operakoncerter. Er ofte solist ved dirigent Frans Rasmussens koncert projekter. Modtager af Edith Allers Mindelegat og Sonnings Musikstipendium.

Simon Duus
Bas-baryton

Uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater, Académie Européènne ved Festival Aix-en-Pròvence og Solistklasse ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Debuterede i rollen som Stjelkalov i Boris Gudunov på Operaens Store Scene i 2011. Sang Leporello i Don Giovanni på Opera Hedeland, Figaro i Figaros Bryllup i Ofelia Beach Edition, Seneca i Poppæas kroning på Københavns Musikteater. Har et bredt koncertrepertoire med lieder, oratorier og kantater. Var solist ved European Union Baroque Orchestre ved den officielle fejring i Saint John´s Smith Square i London af Europadagen og Danmarks formandskab i 2012.

Modtager af Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium, Edith Allers Mindelegat,
Reumert Talentpris og Det Danske Wagner Selskabs Bayreuth stipendium.

Simon Duus synger Colline i La Bohème på Den Jyske Opera og Henrik i Maskarade på Det Kongelige Teater i sæson 2014/2015.

Foto: Jakob Christian Hansen

Følg os på Facebook. Klik her !